γεωργία σακελλαροπούλου

Έχουν δει τα μάτια μου "φίλους" ..

Κάποιοι είπαν ότι η ποίηση δε δίνει λύσεις ,αντίθετα δημιουργεί ερωτηματικά και απέραντες αμφιβολίες ... για τη ζωή , Έχουν δει τα μάτια μου "φίλους" ..

Κάποιοι είπαν ότι η ποίηση δε δίνει λύσεις ,αντίθετα δημιουργεί ερωτηματικά και απέραντες αμφιβολίες ... για τη ζωή , τον έρωτα , τη φιλία .

Αρκετές φορές στη μικρή , αλλά τόσο σημαντική διάρκεια της ζωής μας προσφέρουμε πράγματα σε άτομα που αγαπάμε ,σε φίλους , ακόμη και όταν δε παίρνουμε τίποτα συγκεκριμένο ,παρά μόνο δεχόμαστε μέρα με τη μέρα την αχαριστία τους , την σαρκαστική κριτική τους , τη ζηλοφθονία τους , τον εγωισμό τους για αναγνώριση. Μετατρέπουν το τώρα , το αύριο σε μια σκληρή αλλά τόσο αληθινή αγοροπωλησία . Πουλάνε τη φιλία, τα όνειρα των φίλων τους σε χαμηλές τιμές για το τίποτα . Όλα σε αυτό τον μάταιο κόσμο είναι ένα "τίποτα" .

Σε τέτοιες στιγμές μοναξιάς όλοι χρειαζόμαστε δίπλα μας έναν αληθινό φίλο να μας στηρίξει να μας καταλάβει και αν έχει τη δύναμη της ψυχής να μας αγαπήσει . Δεν έχουμε ανάγκη να κριθούμε , έχουμε ανάγκη να αγαπηθούμε...τέτοιους φίλους θέλουμε. Θέλουμε να πάψουμε να γινόμαστε λιποτάκτες της ίδιας μας της ζωής , επειδή οι φίλοι , οι φίλοι μας έχουν χαθεί . Θέλουμε να πάψουμε να νιώθουμε έντονη μοναξιά όταν βρισκόμαστε ανάμεσά τους .

Όλα αλλάζουν, οι άνθρωποι προφανώς ήδη άλλαξαν και μαζί με αυτούς αλλοιώνεται και η έννοια της φίλιας. Τα ψέματά τους αλυσίδα και η αλήθεια τους μονόδρομος . Τέτοιοι για μας δεν κάνουν φίλοι δε μπορούν να νιώσουν...

Τώρα πια ξέρουμε ότι τα αστέρια που βρίσκονται ψηλά στον ουρανό είναι τα μόνα που μπορούμε να εμπιστευτούμε δίχως φόβο , να τους λέμε τα μυστικά και τις αγωνίες μας χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μας προδώσουν . Στα αστέρια μπορούμε να μιλάμε επί ώρες και να μην παραπονιούνται ότι τα κουράσαμε αντιθέτως να παραμένουν λαμπερά και να μας χαμογελούν .Τους ανθρώπους αγναντεύουν και προστατεύουν!

Οι φίλοι πέθαναν!!! Εγώ συνεχίζω να ελπίζω στη γέννηση καλύτερων ανθρώπων . Ίσως άδικα , αλλά αν προσπαθήσουμε όλοι τουλάχιστον από λίγο ίσως κάποια μέρα ο κόσμος που ζούμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε να μην είναι τόσο σκληρός και απόμακρος , όσο σήμερα.

Ελάτε να τον αλλάξουμε...

Ποιοί είναι online

Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους