δελτία τύπου

Διαγωνισμοί, προκυρήξεις και άλλα

δελτία τύπου και ανακοινώσεις για πολιτιστικά και άλλα γεγονότα... (μόνο για ανάγνωση)

Διαγωνισμοί, προκυρήξεις και άλλα

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Σάβ Μάιος 07, 2005 5:19 pm

Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου για νέους
Προθεσμία: 31 Αυγούστου 2005

Διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου για νέους από οκτώ ετών και άνω διοργανωνώνει το Διεθνές Φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα έργα τους (από ένα ο καθένας) το αργότερο έως 31 Αυγούστου 2005. Τα έργα πρέπει να είναι γραμμένα σε μια από τις δύο επίσημες γλώσσες εργασίας της UNESCO, αγγλικά ή γαλλικά, και να έχουν έκταση από 30 εώς 40 σελίδες των 32 γραμμών.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλουν τρία αντίτυπα του έργου τους με ψευδώνυμο, εσωκλείοντας το πραγματικό όνομα του συγγραφέα σε κλειστό φάκελο (πάνω στον φάκελο να αναγράφεται το ψευδώνυμο του συγγραφέα και ο τίτλος του έργου).

Η αποστολή πρέπει να γίνει προς την κα. Λεία Καραβία, Αγίου Πολυκάρπου 52, 17124 Ν.Σμύρνη.

Περισσότερες πληροφορίες:
itigrece@otenet.gr
iti@hellastheatre.gr
Τηλέφωνο
Επικοινωνίας:
+30-210-3306115, 3303149


............................................

Διαγωνισμός Δέκα αφίσες για την Ιθάκη
Προθεσμία: 20 Μαΐου 2005


Μία πρωτοβουλία που έγινε θεσμός και σημείο αναφοράς για τη γραφιστική τέχνη στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός αφίσας της Ιθάκης, υποδέχεται για μία ακόμη φορά αιτήσεις συμμετοχής. Μέχρι τις 20 Μαϊου, οι διοργανωτές καλούν όλους τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τα έργα τους για τον διαγωνισμό που φέτος έχει θέμα και συνεπώς, πηγή έμπνευσης τη Μεσόγειο.

Ωστόσο, μην αντιμετωπίσετε το θέμα "στενά". Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει "μία αφορμή για ένα συμβολικό ταξίδι, ένα έναυσμα για περιπλάνηση στην προσωπική εικαστική φαντασία".

Τα υποβληθέντα έργα θα πρέπει να είναι σε διαστάσεις 40x12. Τα τρία έργα που θα ξεχωρίσουν θα βραβευθούν με τα χρηματικά έπαθλα των € 700 € 400 και € 300 αντίστοιχα. Ακόμη, οι δέκα καλύτερες αφίσες θα τυπωθούν σε πανό διαστάσεων 200x60 και θα εκτίθενται στην παραλία της Ιθάκης ολόκληρο το καλοκαίρι, ενώ οι δημιουργοί των συγκεκριμένων έργων θα φιλοξενηθούν στο νησί του Οδυσσέα το Σαββατοκύριακο που θα εγκαινιαστεί η έκθεση.


http://www.gda.gr/pdf/ithaca_2005_info_gr.pdf
....................

Θεατρικά και κινηματογραφικά σεμινάρια στο Θέατρο Επί Κολωνώ
Προθεσμία: 6 Μαΐου 2005

Αν και διαθέτει μόνο δύο σκηνές, το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει κάθε χρόνο αρκετές παραστάσεις, οι οποίες τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής. Το Θέατρο, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτές. Μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του κατέχουν και τα σεμινάρια θεάτρου που απευθύνονται σε ηθοποιούς, σπουδαστές υποκριτικής ή όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο. Το Μάιο πραγματοποιούνται δύο σεμινάρια υποκριτικής με την Ελένη Σκότη κι ένα κινηματογραφικό σεμινάριο με τον Δημήτρη Λάλο. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

8 Μαΐου έως 24 Ιουλίου
Θέμα: Πείραμα κινηματογραφικού αυτοσχεδιασμού
Ανάλυση των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού μέσω γεγονότων και ενεργειών
Ώρα: Κυριακή, 13:00-16:00
Κόστος: € 90/μήνα

11 Μαΐου έως 13 Ιουλίου
Θέμα: Δημιουργία ενός χαρακτήρα πάνω στη σκηνή
Δημιουργία ενός φανταστικού χαρακτήρα μέσω της περιγραφής και του αυτοσχεδιασμού
Ώρα: Τετάρτη, 21:30-24:30
Κόστος: € 400

16 Μαίου έως 18 Ιουλίου
Θέμα: Προετοιμασία μονολόγων
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε δραματικές σχολές αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν κομμάτια για οντισιόν.
Ώρα: Δευτέρα, 21:00-01:00
Κόστος: € 300

Τηλέφωνο
Κρατήσεων:
+30-210-5138067
Επικοινωνίας:
+30-210-5138067
..........................................

Εργαστήριο Art ConneXions στην Ινδονησία: Ο πολυμήχανος επιμελητής
Προθεσμία: 10 Ιουνίου

Εργαστήριο διάρκειας μίας εβδομάδας για το έργο του επιμελητή στο πλαίσιο των εξελίξεων στον χώρο της σύγχρονης τέχνης και τις συνεχώς αυξανόμενες πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη διοργανώνει από τις 6 έως τις 11 Μαρτίου 2006, το Ινστιτούτο Goethe της Τζακάρτα και το Ευρωασιατικό Ιδρυμα (ASEF). Το εργαστήριο πραγματοποιείται στον χώρο του Goethe Τζακάρτας και στο χώρο τέχνης Selasar Sunaryo στην Bandung της Ινδονησίας. Έτσι, το ελληνικό Goethe καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή τώρα, μια και η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 10 Ιουνίου 2005.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επιμελητές έως 40 χρονών που ενδιαφέρονται για την πολιτιστική ανταλλαγή στον τομέα της σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη και την Ασία, για τη δημιουργία πολιτιστικών δικτύων, για το ρόλο των επιμελητών στη χώρα τους, για επιμελητές που επιθυμούν να ανταλλάξουν ιδέες με συναδέλφους από άλλες χώρες.

Επιμελητές από 10 ευρωπαϊκές και 8 ασιατικές χώρες θα συναντηθούν στην Ινδονησία, όπου για τρεις μέρες θα παρακολουθήσουν τις εργασίες στην Τζακάρτα και στη συνέχεια θα επισκεφθούν την περιοχή του Bandung για τα εργαστήρια και για γνωριμία με πολιτιστικούς φορείς και χώρους τέχνης.

Ο "Πολύπλευρος Επιμελητής" είναι μέρος της ενότητας Art ConneXions που ξεκίνησε από τα Ινστιτούτο Goethe προκειμένου να ενισχυθούν οι πολιτιστικές ανταλλαγές επιμελητών ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν για την αίτηση συμμετοχής είναι:

- Το πολύ δύο σελίδες εισαγωγικής επιστολής που να εξηγεί τους λόγους που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα και να υπογραμμίζει το ενδιαφέρον σας στους τομείς της επιμέλειας, των πολιτιστικών ανταλλαγών και των δραστηριοτήτων δικτύωσης.
- Βιογραφικό σημείωμα με έμφαση στην επαγγελματική σας εμπειρία είτε στην ευρωπαϊκή είτε στην ασιατική καλλιτεχνική σκηνή, καθώς και σε μελλοντικά προγράμματα του χώρου.
- Δήλωση δύο σελίδων για το επαγγελματικό προφίλ και τον εναλασσόμενο ρόλο του επιμελητή στην χώρα σας, με έμφαση στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει κατά την άποψή σας ο επιμελητής όταν ασχολείται με πολυπολιτισμικές ανταλλαγές και το background των καλλιτεχνών (σχετικά με την επιλογή, την αισθητική, τις πολιτικές προτεραιότητες, κτλ.)
-mail: marielesourd@asef.org
www.asef.org/dir/ce

Ευρωπαίοι υποψήφιοι
Ms Susiana Wiramihardja
Project Secretariat
Goethe-Institut Jakarta
P.O.Box 3640Jakarta 10036, Indonesia
e-mail: wiramihardja@jakarta.goethe.org
www.goethe.de/jakarta

Τηλέφωνο
Επικοινωνίας:
+30-210-3661000, 3661043
.............................................


Νέος Κύκλος Εργαστηρίων δημιουργικής Έκφρασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Προθεσμία 9 Μαΐου

Τα εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου άρχισαν τον Οκτώβριο του 2004 προσφέροντας μία ακόμη ευκαιρία για να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι το εύρος της πολιτιστικής ποικιλομορφίας που προσφέρει ο κόσμος της Γαλλοφωνίας. Τα εργαστήρια αυτά επανέρχονται από το Μάιο του 2005 με ένα νέο κύκλο, στους τομείς των αφρικανικών και ανατολίτικων χορών, της συγγραφής, της ιστορίας της τέχνης και της πλαστικής έκφρασης καθώς και του ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα -Παρουσίαση εργαστηρίων


Εισαγωγή στους Αφρικανικούς χορούς
Εισηγήτρια: Τania Latarjet
Μουσικός (κρουστά): Protin Narayan
Αυτό το εργαστήρι σας καλεί να γνωρίσετε τους αφρικάνικους χορούς. Κάθε μάθημα, διάρκειας 1,5 ώρας οργανώνεται σε 3 μέρη (προθέρμανση, εισαγωγή στα βήματα και χορογραφία) ενώ τελειώνει με τεντώματα και χαλάρωση. Τα βήματα ανήκουν στη χορογραφική κληρονομιά της δυτικής Αφρικής (κυρίως Ακτή Ελεφαντοστού, Σενεγάλη, Νέα Γουινέα).
Πρόγραμμα: Τρίτη 19:30 - 21:00
Σύνολο ωρών: 12 ώρες
Ημερομηνία έναρξης: Τρίτη 10 Μαΐου

Εργαστήρι συγγραφής
Εισηγητής: Laurent Barbaut
Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις, (όραση, όσφρηση, γεύση, κίνηση), ο εισηγητής σας καλεί σε ένα δημιουργικό "ξύπνημα" προκειμένου να εξερευνήσετε μαζί την εμπειρία της συγγραφής.
Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη 18:00 - 21:00
Σύνολο ωρών: 15 ώρες
Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη 12 Μαΐου

Εργαστήρι ανατολίτικου χορού
Εισηγήτρια: Ηλέκτρα Βισσινιώτη
Το ατελιέ της Ηλέκτρας Βισσινιώτη σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη γοητεία και την απόλαυση του ανατολίτικου χορού, περισσότερο γνωστού ως "χορού της κοιλιάς", που απαιτεί μια ιδιόμορφη και απαιτητική τεχνική. Θα εξασκήσετε όλα τα μέλη του σώματος σας για να αποκτήσετε αρμονικές κινήσεις.
Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκευή 18:00 - 20:00
Σύνολο ωρών: 16 ώρες
Ημερομηνία έναρξης: Παρασκευή 13 Μαΐου

Eργαστήρι Γαλλικού τραγουδιού (συνοδεία κιθάρας)
Εισηγήτρια : Caroline Βerthau
Aυτό το εργαστήρι απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στη γαλλική γλώσσα αλλά και να κατανοήσει καλύτερα τις διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές της Γαλλίας μέσα από τα τραγούδια της. Πάνω απ'όλα όμως, ο κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι η ίδια η χαρά του τραγουδιού.
Θεματικές ενότητες:
-Η ποίηση στο γαλλικό τραγούδι
-Το στρατευμένο τραγούδι
-Μελέτη μιας εποχής ή ενός κοινωνικού πλαίσιου μέσω χαρακτηριστικών τραγουδιών
-Μελέτη ενός ερμηνευτή ή ενός συνθέτη (βιογραφία και κείμενα)
Πρόγραμμα: Παρασκευή 18:00 - 20:00
Σύνολο ωρών: 16 ώρες
Ημερομηνία έναρξης: Παρασκευή 13 Μαΐου

Eργαστήρια Ιστορίας Τέχνης και Πλαστικής Έκφρασης
Εισηγήτριες: Χριστίνα Πετρινού - Μάρω Μιχαλάκου
Σειρά εργαστηρίων σχετικά με τους μεγάλους ζωγράφους και τα σημαντικά ρεύματα που σημάδεψαν την σύγχρονη τέχνη. Κάθε μάθημα, διάρκειας 2,5 ωρών είναι οργανωμένο ως εξής: Θεωρία: 1 ώρα - Πλαστική έκφραση: 1,5 ώρα
Εργαστήρι 1: Van Gogh και Gauguin
Επόμενα εργαστήρια: Μattisse και Fobes, γερμανικός εξπρεσιονισμός, Cessanne, Κυβισμός, Picasso, Μalevitch και Μοndriane, ντανταϊσμός, De Chirico και σουρεαλισμός, Pop Art και νέος ρεαλισμός.
Πρόγραμμα: Παρασκευή 19:00 - 21:30
Σύνολο ωρών: 20 ώρες
Ημερομηνία έναρξης: Παρασκευή 13 Μαΐου

Eργαστήρι ντοκιμαντέρ
Οι εισηγητές των εργαστηρίων Αύρα Γεωργίου & Μarco Gastine σας προτείνουν ένα κοινό εργαστήρι οπτικο-ακουστικής δημιουργίας και συγγραφής σεναρίων.
Όποιος δοκιμάζει το ταλέντο του για πρώτη φορά στο ντοκιμαντέρ σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είνα κάτι απλό ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το πιο περίπλοκο κινηματογραφικό είδος. Δουλεύοντας σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο ντοκιμαντέρ, θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις και μέθοδο ώστε πολύ σύντομα να είστε σε θέση να σκηνοθετήσετε μόνοι σας τα δικά σας ντοκιμαντέρ.
Πρόγραμμα: Σάββατο 11:00 - 14:00
Σύνολο ωρών: 24 ώρες
Ημερομηνία έναρξης: Σάββατο 14 Μαΐου

Για κάποια από τα εργαστήρια αυτά δεν είναι απαραίτητη η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.


Εισιτήρια
Αφρικανικοί χοροί: € 150,00
Συγγραφή: € 190,00
ανατολίτικοι χοροί: € 200,00
Γαλλικό τραγούδι: € 200,00
Ιστορία Τέχνης-Πλαστικής Έκφρασης: € 250,00
Ντοκιμαντέρ: € 290,00


Επιπλέον Πληροφορίες
smela@ifa.gr

Τηλέφωνο
Κρατήσεων:
+30-210-3398693
Επικοινωνίας:
+30-210-3398693


.................................................

3 in 3: 2ος Διαγωνισμος Ψηφιακης Ταινιας Μικρου Μηκους

Είσαι 18–30 ετών;
Μπορείς να γυρίσεις μια ψηφιακή ταινία τριών λεπτών;
Μπορείς να τη γυρίσεις σε διάστημα τριών μηνών;
Τότε μπορεί να είσαι ένας από τους τρεις νικητές!

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον δεύτερο ετήσιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Ταινίας Μικρού Μήκους που διοργανώνουμε για νέους Έλληνες κινηματογραφιστές, 18–30 ετών. Οι τρεις καλύτερες ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2005.

Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής
Κατεβάστε τους Όρους Συμμετοχής

Προθεσμία συμμετοχής μέχρι 30 Ιουνίου 2005.

Επίσης μέσω του διαγωνισμού αυτού, δίνουμε την ευκαιρία σε φοιτητές σχολών γραφιστικής, να σχεδιάσουν το έντυπο υλικό του διαγωνισμού (αφίσα, καρτ-ποστάλ κ.λ.π.). Η φετινή δημιουργία είναι της Σάντρας Σωτηρίου, τελειόφοιτης του τμήματος γραφιστικής, ΤΕΙ Αθηνών.

Επικοινωνηστε μαζι μας
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας:

Αθήνα
British Council
Πλατεία Κολωνακίου 17
106 73 Αθήνα
Τηλέφωνο +30 210 369 2333
E-mail customerservices@britishcouncil.gr
Θεσσαλονίκη
British Council
Εθνικής Αμύνης 9
546 21 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο +30 2310 378 300
E-mail customerservices@britishcouncil.gr

Διεύθυνση αλληλογραφίας
British Council
ΤΘ 50007
540 13 Θεσσαλονίκηhttp://www.britishcouncil.org/gr/greece ... cation.jpg

http://www.britishcouncil.org/gr/greece ... -entry.doc


.................................
Πλατφόρμα Βίντεο Mηδέν Πέντε καλεί τους νέους δημιουργούς
Προθεσμία: 31 Αυγούστου 2005

Η προαγωγή της ελληνικής και ξένης καλλιτεχνικής παραγωγής στον τομέα των οπτικοακουστικών δράσεων, αλλά και αυτή του αστικού πολιτισμού εν γένει, στάθηκε εξαρχής ο στόχος της Πλατφόρμας Βίντεο. Η ανεξάρτητη αυτή πρωτοβουλία προβολής του ψηφιακού κινηματογράφου σε βίντεο επιστρέφει για την τρίτη συναπτή της διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου στον χώρο 417. Η Πλατφόρμα προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τη συμμετοχή τους ως τις 31 Αυγούστου. Καιρό λοιπόν έχετε. Ορεξη να υπάρχει...

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές καλούν τους δημιουργούς κινηματογράφου να συμμετάσχουν με ταινίες βίντεο και με ημερομηνία παραγωγής από το 2002 έως σήμερα. Για τη συμμετοχή στην Πλατφόρμα Βίντεο Mηδέν Πέντε δεν υπάρχουν θεματολογικοί περιορισμοί, ούτε περιορισμοί διάρκειας, αρκεί οι ταινίες να μην έχουν υποστεί μεταγραφή (transfer) σε φιλμ.

Συμπληρώστε online την αίτηση συμμετοχής κάνοντας κλικ

http://www.platforma.gr/page05.php?page=0000050014

………………………………..

Προκήρυξη Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ποίησης
--------------------------------------------------------------------------------

Προς
όλους τους ενδιαφερομένους

Σας ενημερώνουμε ότι προκηρύχθηκε "Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης" με τίτλο "ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" που οργανώνει ο Δήμος Καλβρύτων και στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για τους όρους συμμετοχής μπορείτε να ανατρέξετε στο συνημμένο αρχείο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Χρήστο Φωτεινόπουλο, τηλ: 26920 24710 ή στο e-mail library@lvk-kalav.ach.sch.gr.

Για τη συνεργασία σας ευχαριστούμε θερμά.
Από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Σχετικό Link :
http://library@lvk-kalav.ach.sch.gr

Σχετικό Αρχείο :
http://www.uoi.gr/announcements/system/ ... ts/568.jpg

……………………………………………

Θεατρικά και κινηματογραφικά σεμινάρια στο Θέατρο Επί Κολωνώ
Προθεσμία: 6 Μαΐου 2005

Αν και διαθέτει μόνο δύο σκηνές, το Θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει κάθε χρόνο αρκετές παραστάσεις, οι οποίες τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής. Το Θέατρο, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτές. Μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του κατέχουν και τα σεμινάρια θεάτρου που απευθύνονται σε ηθοποιούς, σπουδαστές υποκριτικής ή όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο. Το Μάιο πραγματοποιούνται δύο σεμινάρια υποκριτικής με την Ελένη Σκότη κι ένα κινηματογραφικό σεμινάριο με τον Δημήτρη Λάλο. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

8 Μαΐου έως 24 Ιουλίου
Θέμα: Πείραμα κινηματογραφικού αυτοσχεδιασμού
Ανάλυση των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού μέσω γεγονότων και ενεργειών
Ώρα: Κυριακή, 13:00-16:00
Κόστος: € 90/μήνα

11 Μαΐου έως 13 Ιουλίου
Θέμα: Δημιουργία ενός χαρακτήρα πάνω στη σκηνή
Δημιουργία ενός φανταστικού χαρακτήρα μέσω της περιγραφής και του αυτοσχεδιασμού
Ώρα: Τετάρτη, 21:30-24:30
Κόστος: € 400

16 Μαίου έως 18 Ιουλίου
Θέμα: Προετοιμασία μονολόγων
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε δραματικές σχολές αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν κομμάτια για οντισιόν.
Ώρα: Δευτέρα, 21:00-01:00
Κόστος: € 300


Τηλέφωνο
Κρατήσεων:
+30-210-5138067
Επικοινωνίας:
+30-210-5138067

……………………………………………..

VideoDance 2005
Δηλώστε συμμετοχή για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού
Προθεσμία: 31 Μαΐου

To VideoDance ξεκίνησε το 2000 ως διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού. Πραγματοποιώντας την 6η του έκδοση, το VideoDance είναι σήμερα ένα φεστιβάλ με θέμα το πείραμα της κίνησης και της κινούμενης εικόνας στον τομέα του φιλμ, των live media και των video-εγκαταστάσεων. To 6ο Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου, καλεί τώρα όσους ενδιαφέρονται για συμμετοχή να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις έως τις 31 Μαΐου 2005 (διεθνείς συμμετοχές έως 15 Μαΐου). Σπεύσατε...

Tο VideoDance είναι ένα φεστιβάλ που παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον πειραματισμό με την κίνηση και την κινούμενη εικόνα, ή αλλιώς στο σταυροδρόμι των οπτικών και εικαστικών μέσων, του διευρυμένου κινηματογράφου και των παραστατικών τεχνών.

Στο βασικό κορμό των προβολών ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται σε θεματικά προγράμματα. Mη αφηγηματικές ταινίες ή ταινίες χωρίς λόγο και γραμμική αφήγηση προβάλλονται μαζί ή σε αντιπαραβολή με ταινίες που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το χορό.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό ταινιών χορού το VideoDance επικεντρώνεται στην ιδιαίτερη σχέση της κίνησης με την κινούμενη εικόνα, τόσο όταν παράγεται από μια χορογραφία που έχει σχεδιαστεί για να γίνει ταινία, όσο και όταν παράγεται από το βλέμμα του κινηματογραφιστή.

Σε ειδικές προβολές παρουσιάζεται αρχειακό υλικό πάνω στην ιστορία του πειράματος της κίνησης και του κινηματογράφου όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο φιλμ καθ' όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Aφιερώματα όπως αυτό στο έργο της Maya Deren (2003) ή της Shirley Clarke (2004) φέρνουν το ελληνικό κοινό σε επαφή με τις πρώτες απόπειρες του ανεξάρτητου πειραματικού κινηματογράφου στη μη αφηγηματική γραφή.

Στη βραδινή ζώνη των live media εκδηλώσεων περιλαμβάνονται βίντεο-περφόρμανς, περφόρμανς, αυτοσχεδιασμός με ήχο ή με ηλεκτρονική μουσική και κινούμενη εικόνα και άλλα πειράματα με τα κινηματογραφικά μέσα ή με τις παραστατικές τέχνες.

Tαυτόχρονα εκτίθενται βιντεοεγκαταστάσεις σε θεματικές εκθέσεις που σχετίζονται με τις ενότητες του προγράμματος των ταινιών.

Περισσότερα για το VideoDance
Tο VideoDance οργανώνεται από το Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Iδρύθηκε από τη Xριστιάνα Γαλανοπούλου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική του ευθύνη. Πάνω από 350 ταινίες από όλο τον κόσμο έχουν προβληθεί τα προηγούμενα πέντε χρόνια με εξαιρετική επιτυχία στην Aθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Tο φεστιβάλ συνεργάζεται με ένα δίκτυο άλλων φεστιβάλ, αρχείων και οργανισμών χορού σε πολλές χώρες. Δεν είναι διαγωνιστικό, αλλά ενισχύει και προωθεί την παραγωγή ταινιών χορού στην Eλλάδα μέσω του project exchange.
Tο VideoDance 2005 θα πραγματοποιηθεί στην Aθήνα και στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2005.


Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την στο email videodance@filmfestival.gr

Μετά τυπώστε την και στείλτε την μαζί με αντίγραφο του έργου σας σε DVD ή VHS (με την ένδειξη "για το VideoDance, υπόψιν X. Γαλανοπούλου") στη διεύθυνση:
VideoDance, Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Aλεξάνδρας 9, 11473 Aθήνα

Συμμετοχές για το project exchange (ταινίες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί)
Προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ

Περισσότερες πληροφορίες: videodance@filmfestival.gr

http://www.filmfestival.gr/videodance/index.htm

http://www.filmfestival.gr/videodance/2 ... 2005gr.doc

………………………………………..

Βραβείο Σεναρίου
βασισμένου σε ελληνικό λογοτεχνικό έργο
θεσπίζει το ΕΚΕΒΙ

Η επιτροπή που ορίστηκε από το “Εθνικό Κέντρο Βιβλίου” για να κρίνει τις διασκευές ελληνικών λογοτεχνικών έργων για το Βραβείο Σεναρίου (ένα για ταινία μεγάλου και ένα για μικρού μήκους), αποτελείται από τους σκηνοθέτες-σεναριογράφους Φώτο Λαμπρινό και Γιάννη Λεοντάρη, την σκηνοθέτη και λέκτορα κινηματογραφικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Εύα Στεφανή, τον παραγωγό Νίκο Ταμιωλάκη και τον πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ Δημήτρη Νόλλα.
Οι διασκευές που θα κριθούν θα αφορούν σε συνόψεις 10-12 σελίδων, για μεγάλου μήκους και 5-6 σελίδων για μικρού, λογοτεχνικών έργων του 19ου και 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, χωρίς να αποκλείονται τα ολοκληρωμένα σενάρια.
Θα κριθεί όχι αποκλειστικά η πιστότητα στην πλοκή του πρωτότυπου, όσο η απόδοση του πνεύματος του συγκεκριμένου λογοτεχνικού έργου.
Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει την 30/6/05 και το ποσό της επιχορήγησης για τις διασκευές ταινίας μεγάλου μήκους ανέρχεται σε 7.000 ευρώ και μικρού 3.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή στη διεύθυνση:

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Βραβείο Σεναρίου»
Αθανασίου Διάκου 4
117 42 Αθήνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9200346 & 210-9200352

………………………….

Β' Πανελλήνιοι Αγώνες Ερασιτεχνικού Θεάτρου Έβρου
Προθεσμία: 22 Ιουλίου

Με στόχο την ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας, το Θρακικό Κέντρο Πολιτισμού "Διόνυσος", με την αρωγή θεσμικών φορέων του Νομού Έβρου, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τους Πανελλήνιους Αγώνες Ερασιτεχνικού Θεάτρου Έβρου από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2005 και καλεί ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα (Θεατρικές Ομάδες Δήμων, Συλλόγων, Πανεπιστημίων και γενικά κάθε Πολιτιστικού Φορέα της χώρας) να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο έως την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2005.

Οι "Αγώνες" θα διεξαχθούν με αφετηρία τη Ν. Ορεστιάδα σε όλο το Νομό Έβρου και στο διαγωνιστικό μέρος θα επιλεχθούν δέκα θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, εκτός συναγωνισμού, προβλέπεται η συμμετοχή θεατρικών σχημάτων με Παιδικό Θέατρο.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από επιφανείς προσωπικότητες του Θεάτρου και της Τέχνης γενικότερα και εκπροσώπους των συλλογικών οργάνων Συγγραφέων, Ηθοποιών, Σκηνοθετών, Σκηνογράφων, Μουσικών.

Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (Α', Β', Γ' Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α' & Β' Αντρικού Ρόλου, Α' & Β' Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβείο Κοινού). Σημαντική επίσης είναι και η συμβολή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων που έχει θεσπίσει Ειδικό Βραβείο.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:

- Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
- Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος
- Έγγραφη ʼδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
- Φωτογραφίες, Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
- Βιντεοκασέτα ή DVD της παράστασης.Κατηγορία Εκδήλωσης
Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Ημερομηνίες
15/04/2005 - 22/07/2005

Τόπος
Θρακικό Κέντρο Πολιτισμού "Διόνυσος"
Νέα Ορεστιάδα

Εισιτήρια
ελεύθερη συμμετοχή

Επιπλέον Πληροφορίες
Στείλετε τα δικαιολογητικά σας στη διεύθυνση:
Θρακικό Κέντρο Πολιτισμού "Διόνυσος"
Κωνσταντινουπόλεως 234, 68200 Νέα Ορεστιάδα Έβρου
Email: dionysos_orestiada@yahoo.gr
Τηλ./fax.: 25520-28280

Πληροφορίες: Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΠΑΕΘΕ, κ. ʼκης Τσονίδης (25520-28280 και 6932-324944)

Τηλέφωνο
Επικοινωνίας:
+30-25520-28280 +30-6932-324944


………………………………………….

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους για τη UNICEF
Προθεσμία: 31 Μαΐου 2005

Κάθε χρόνο, στη Στοά του Βιβλίου πραγματοποιείται έκθεση της UNICEF, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο "Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους". Στην έκθεση παρουσιάζονται οι δημιουργίες μαθητών, που ξεχώρισαν ανάμεσα στις συμμετοχές. Για να πραγματοποιηθεί και πάλι η έκθεση χρειάζεται -τι άλλο- τη συμμετοχή όσων μαθητών ενδιαφέρονται να ζωγραφίσουν για τα θέματα που τους αφορούν. Η προθεσμία του διαγωνισμού λήγει τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2005.

Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε φορά στα μέσα Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου της υιοθέτησης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου 1989. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, οι εργασίες πρέπει να είναι ομαδικές και όχι ατομικές.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε μαθητές νηπιαγωγείου όσο και σε μαθητές δημοτικού. Με το γνωστό πια θέμα "Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου", τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν -όλα μαζί- μια αφίσα (μαθητές νηπιαγωγείου) ή ένα 24σέλιδο βιβλίο (μαθητές δημοτικού). Και πάλι, τα έργα πρέπει να είναι αφιερωμένα -όπως και ο διαγωνισμός εξάλλου- στην ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη συμφιλίωση και την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF έχει αναγνωριστεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού που εδρεύει στη Γενεύη. Τα έργα επιλέγονται από ειδική επιτροπή, στην οποία θα μετέχει και εκπρόσωπος από το Υπουργείο Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα πάρουν έπαινο συμμετοχής.

Επιπλέον Πληροφορίες
Στείλτε έως τις 31 Μαΐου τα έργα σας στη διεύθυνση:
Ελληνική Επιτροπή UNICEF
(Για το διαγωνισμό "Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους")
Ξενίας 1, 115 27 Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες:
argyropoulos@unicef.gr
www.unicef.gr

Τηλέφωνο
Επικοινωνίας:
Athens: +30-210-7484184 (central offices)
Thessaloniki: +30-2310-265532
Patras: +30-2610-277785
Heraklion: +30-2810-283442
Chania: +30-28210-20325
Ioannina: +30-26510-83510

...................

ΔΕΚΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Αθλητικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πολίχνης (ΔΕΚΑΠ) ανακοινώνει την πρόσληψη επιμορφωτών (σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 152/04 απόφαση της επιχείρησης) για τη λειτουργία των τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολίχνης για τη σχολική χρονιά 2004-2005 με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (οκτώ μήνες) ιδιωτικού δικαίου (ως ωρομίσθιους) για τις εξής ειδικότητες και θέσεις:

Αγιογραφία (θέση μία).
Εφαρμοσμένων τεχνών (θέση μία).
Σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων και των απαιτούμενων τυπικών προσόντων απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2310-668406.

Ο πρόεδρος
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΕΧΙΔΗΣ

............................

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκηρύσσει την πλήρωση θέσεων, για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2004-2005, Ερευνητικού / Διδακτικού προσωπικού βάσει του Π.Δ. 407/80, επιστημόνων αναγνωρισμένου κύρους, είτε κατόχων διδακτορικού διπλώματος, είτε εξαιρετικής εμπειρίας, για τη διδασκαλία των κάτωθι γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών:

«Φωνητική Εκπαίδευση»
«Χορογραφία: Θεωρία και Πράξη»
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις του στη Γραμματεία Θεατρικών Σπουδών (Δ/νση: Βασ. Κωνσταντίνου 21 και Τερζάκη, Κτίριο Πινακοθήκης, Ναύπλιο 21100. Πληροφορίες: κα. Γιαννακούλη, τηλ. 27520/96129-131) μέχρι την 1η Μαρτίου 2005.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από ακριβές αντίγραφο των τίτλων σπουδών (ΔΙΚΑΤΣΑ όπου απαιτείται), βιογραφικό σημείωμα και αναλυτικό υπόμνημα για το εν γένει επιστημονικό έργο των υποψηφίων. Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος.
Σημείωση: Οι αιτήσεις των υποψηφίων -πέραν των άλλων απαραίτητων δικαιολογητικών- πρέπει να συνοδεύονται και από δύο (2) αντίγραφα των επιστημονικών τους εργασιών. Τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση των υποψηφίων για τις θέσεις του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (τίτλοι σπουδών, βιογραφικό σημείωμα, αναλυτικό υπόμνημα και επιστημονικές εργασίες) πρέπει να είναι όλα σε δύο (2) αντίγραφα και τα οποία δεν θα επιστρέφονται.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Κωνσταντίνος Α. Δημοπουλος
Καθηγητής


................................

ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΠ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ


Θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή .
Φορέας: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Θεάτρου.
Κλάδος: ΔΕΠ.
Αντικείμενο: Ιστορία Θεάτρου.
Πληροφορίες: Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία του Τμήματος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2310.99.2122.
Δικαιολογητικά έως: 04/05/2005.
Παρατηρήσεις: Η προκήρυξη αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 37/28-2-2005 τ. Παράρτημα.


.........................

Θέση: Επίκουρου Καθηγητή.
Φορέας: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Κλάδος: ΔΕΠ.
Αντικείμενο: Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Τέχνης.
Πληροφορίες: Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία του Τμήματος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2310.99.5068.
Δικαιολογητικά έως: 21/6/2005.
Παρατηρήσεις: Η προκήρυξη αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 76/12-4-2005 τ. Παράρτημα.

………………………………….

...............................


http://www.uoi.gr/announcements/system/ ... ts/624.doc


…………………………………

Στο ΦΕΚ 43/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/58/67263/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Αρχαία Ελληνική Ιστορία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 11-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).


Καταχώρηθηκε: 22-03-2005

Στο ΦΕΚ 43/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/57/67239/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Ρωμαϊκή Ιστορία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 11-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).


Καταχώρηθηκε: 22-03-2005

Στο ΦΕΚ 44/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/61/67264/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Βυζαντινή Ιστορία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 15-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).


Καταχώρηθηκε: 22-03-2005

Στο ΦΕΚ 48/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/63/67262/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Κλασική Αρχαιολογία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 15-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).

Στο ΦΕΚ 42/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121.1/39/46916/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Τηλ. Γραμματ.26510-97187 και 97402)

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Λέκτορα, στο γνωστικό αντικείμενο"Παιδαγωγική Ψυχολογία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 11-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στα τηλέφωνα 26510-97187 και 97402 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη)


Καταχώρηθηκε: 10-02-2005
Στο ΦΕΚ 17/25-1-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121.1/33/108815 π.ε./Β2/11-1-2004 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Τηλ. Γραμματ.26510-97187 και 97402)

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ή Λέκτορα, στο γνωστικό αντικείμενο"Γενική Ψυχολογία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 2-4-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στα τηλέφωνα 26510-97187 και 97402 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη)


Στο ΦΕΚ 43/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/58/67263/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Αρχαία Ελληνική Ιστορία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 11-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).


Καταχώρηθηκε: 22-03-2005

Στο ΦΕΚ 43/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/57/67239/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Ρωμαϊκή Ιστορία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 11-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).


Καταχώρηθηκε: 22-03-2005

Στο ΦΕΚ 44/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/61/67264/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Βυζαντινή Ιστορία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 15-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).


Καταχώρηθηκε: 22-03-2005

Στο ΦΕΚ 48/2-3-05 (τ. Παράρτημα) δημοσιεύτηκε η υπ' αριθμ. Φ.121/63/67262/Β2/21-2-2005 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία προκηρύσσεται η παρακάτω θέση ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (Τηλ. Γραμματ.26510- 97181 και 97231)

Τομέας: Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

Μία (1) θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο: "Κλασική Αρχαιολογία".
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών λήγει στις 15-5-2005.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στα τηλέφωνα 26510-97181 και 97231 (Διεύθυνση: Παν/πολη Ιωαννίνων-Δουρούτη).

………………………………


ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΠ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ


Θέση: Αναπληρωτή Καθηγητή .
Φορέας: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Θεάτρου.
Κλάδος: ΔΕΠ.
Αντικείμενο: Ιστορία Θεάτρου.
Πληροφορίες: Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη γραμματεία του Τμήματος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2310.99.2122.
Δικαιο
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm

3ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Σάβ Μάιος 07, 2005 5:26 pm

3ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός
3ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Ποίησης - Διηγήματος στο 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτ. Αθήνας από 16 έως 25 Μάη 2005
Σε ότι αφορά τον 3ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό Δυτικής Αθήνας που προκηρύχθηκε ήδη απ΄το πολιτιστικό περιοδικό του Α.Σ.Δ.Α. \"Πολιτιστική Εννεάδα\", οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ταχυδρομούν τα διηγήματα και τα ποιήματά τους στην διεύθυνση του περιοδικού :\"Πολιτιστική Εννεάδα\", Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι, 12134, με την ένδειξη : \"Για το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό\".
Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν σε 4 δακτυλογραφημένα αντίτυπα, που θα αναγράφουν μόνο το ψευδώνυμο του δημιουργού, μέχρι τις 28-4-2005.
Αποστολή κειμένων με φαξ ή συστημένες επιστολές δεν επιτρέπονται.
ΟΙ ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις και έντυπα προϋποθέσεων συμμετοχής τόσο από τα γραφεία του ΑΣΔΑ όσο και από τους κατά τόπους Δήμους της Δυτ. Αθήνας.
Όσοι θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 210 5745826, 210 5762434, εσωτ. 134 (υπεύθυνοι Γεράσιμος Γερρολυμάτος & Χρήστος Γεωργακόπουλος) ή από την ιστοσελίδα του ΑΣΔΑ στη δ/νση www.asda.gr
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό dianathenes » Κυρ Μάιος 08, 2005 8:49 am

Ευχαριστούμε πολύ.
Άβαταρ μέλους
dianathenes
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 1193
Εγγραφή: Τρί Απρ 08, 2003 10:08 pm

:)

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Κυρ Μάιος 08, 2005 2:30 pm

parakalw:)

ayta einai ta nea pros to paron:) gia o,ti newtero brw tha to anebazw s'ayto to post san reply gia na mhn gemizw ton xwro kai fainetai san spam.. (xalia ta ellhnika moy e? )

filia
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm

ΑΚΡΟΑΣΗ

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Παρ Μάιος 13, 2005 7:50 pm

12 Μαΐου 2005

ΑΚΡΟΑΣΗ

Η Λουκία Ρικάκη ετοιμάζει τη νέα, μεγάλου μήκους, ταινία της. Το θέμα που διαπραγματεύεται είναι η απώλεια, κάθε φύσεως. ‘Κράτησέ με’ είναι ο τίτλος της, αλλά για να γυριστεί χρειάζεται, ηθοποιούς. Γι’ αυτό και η γνωστή σκηνοθέτιδα καλεί τη Τρίτη (17/5) σε ακρόαση ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ψάχνει δύο γυναίκες (28-35 και 40-45 ετών), τέσσερις άντρες (25, 30, 35 και 45 ετών) κι ένα κορίτσι 16 ετών. Στις 12 μ.μ., Αιόλου 48-50, Μοναστηράκι. Πληροφορίες: 6975-791584
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Τετ Μάιος 18, 2005 4:25 pm

intro out: 1ο Διεθνές φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης
Προθεσμία: 5 Ιουνίου 2005

"Το μέσο είναι το μήνυμα" έλεγε το 1967 ο McLuhan και από τότε οι ιδέες του είχαν τεράστια απήχηση. Αφού ανατράπηκε, λοιπόν, η αντίληψη των μέσων ως απλών φορέων του μηνύματος, σήμερα πλέον είναι σαφές ότι η τέχνη σε συνεργασία με την τεχνολογία συντάσουν νέους τρόπους σκέψης και έκφρασης. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης, ή intro out, που διοργανώνει Kazan dB productions στο Ξυλουργείο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη (27-30 Ιουνίου) καλεί, λοιπόν, τους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν και να εκφραστούν με το ψηφιακό μέσο. Προθεσμία για την αποστολή του υλικού τους είναι η 5η Ιουνίου 2005.

Με την καλλιτεχνική χρήση των νέων πληροφοριακών τεχνολογιών έκαναν την εμφάνισή τους νεολογισμοί όπως computer-art, κυβερνητική τέχνη, sound art, εικονική πραγματικότητα που κυριαρχούν στο χώρο της τέχνης. Έτσι, είχαμε μία αμετάκλητη αλλαγή στις σχέσεις καλλιτέχνη-μέσου-έργου-κοινού και έναν επαναπροσδιορισμό του χώρου και του χρόνου.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το φεστιβάλ "intro out" που έχει ως σκοπό να προάγει τους νέους παραγωγικούς και πολιτισμικούς μετασχηματισμούς της καλλιτεχνική έκφρασης και επικοινωνίας.

Στο Ξυλουργείο του Μύλου, προετοιμάζεται ο χώρος στον οποίο καλείται ο καλλιτέχνης του σήμερα να εξερευνήσει και να εκφραστεί με τους ακόλουθους θεματικούς άξονες:

Video Art, Computer Animation, Sound Art, Electronic Music, Computer Art, Performances, Ψηφιακές Εγκαταστάσεις και Ψηφιακή Φωτογραφία.

Οι καλλιτέχνες μπορουν να λάβουν μέρος με ένα ή με περισσότερα ψηφιακά έργα. Το Ξυλουργείο παρέχει το χώρο καθώς και τον τεχνικό εξοπλισμό παρουσίασης των έργων. Οι προτάσεις θα εξεταστούν για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος πραγματοποίησης τους.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από την ομάδας "πλέγμα", στην οποία είναι μέλος και της, ήδη γνωστή στο χώρο των μουσικών δρώμενων

Αποστολή αίτησης-έργου:
κα. Εμορφίλη Δημητριάδου
Σμύρνης 31, 56224, Θεσσαλονίκη

Περισσότερες πληροφορίες: filis_d@hotmail.com

Τηλέφωνο
Επικοινωνίας:
+30-6977-835422
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm

http://www.cultureguide.gr/events/details_gr.jsp?Event_id=68

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Σάβ Ιούλ 23, 2005 4:41 pm

NetOdyssey & Micropolis για την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες
Προθεσμία: 15 Οκτωβρίου 2005

Η σύγχρονη τέχνη συναντά τη σύγχρονη τεχνολογία με την πρωτοβουλία του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, ο οποίος για πρώτη φορά προσφέρει τη δυνατότητα σε δημιουργούς ανεξαρτήτου ηλικίας και επαγγελματικής δραστηριότητας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να κριθούν από επιτροπή και κοινό και να βραβευθούν. Έτσι, όσοι αγαπούν την τέχνη, αλλά και τον υπολογιστή τους, δεν έχουν παρά να ενημερωθούν σχετικά και να δοκιμάσουν την τύχη τους. Το project NetOdyssey και ο διαγωνισμός Micropolis τους περιμένουν! Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 15 Οκτωβρίου 2005.

Ας γίνουμε όμως περισσότερο σαφείς. Με όχημα το διαδίκτυο, το οποίο πέρα από μέσο επικοινωνίας, μπορεί να αναδειχθεί και ως περιοχή έκφρασης και δημιουργίας τέχνης, αλλά και να αποτελέσει έναν εικονικό χώρο στέγασής της, έξω από τα συμβατικά πλαίσια, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ και το cultureguIde παρουσιάζουν το διαδικτυακό project NetOdyssey, που δεν είναι άλλο από μια ελεύθερη πλατφόρμα φιλοξενίας και διάδοσης καλλιτεχνικού έργου. Δημιουργείται έτσι για πρώτη φορά, ένα τοπίο κοινοποίησης σκέψεων και προϊόντων που προέρχονται από δημιουργούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κύρια στην περιοχή των οπτικοακουστικών τεχνών και των νέων τεχνολογιών.

Κατά τη διάρκεια του έτους, το NetOdyssey θα προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων σε όλη τη χώρα που θα έχουν σχέση με τις εξελίξεις στον χώρο των νέων τεχνολογιών και της τέχνης. Για το λόγο αυτό σχηματίστηκε ήδη ένα ευρύ δίκτυο φορέων στην Ελλάδα (Bios, Φούρνος, Ecofilms, VideoDance, Athens VideoArt Festival, Πλατφόρμα, Δίκτυο Οπτικοακουστικής Παιδείας, Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ArtBox), ενώ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες δρομολογείται ο σχηματισμός ενός διεθνούς δικτύου με τη συμμετοχή των σημαντικότερων ξένων μορφωτικών ινστιτούτων που λειτουργούν στη χώρα μας (Ινστιτούτο Goethe, Γαλλικό Ινστιτούτο, Βρετανικό Συμβούλιο, Ινστιτούτο Cervantes, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Σουηδικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο της Δανίας, Ολλανδικό Ινστιτούτο, Σπίτι της Κύπρου, κτλ).

Όλοι οι παραπάνω θα αποτελέσουν την ομάδα των εταίρων του NetOdyssey, οι οποίοι σε στενή συνεργασία με τον ΟΠΕΠ θα συμβάλουν στην διοργάνωση μιας σειράς δράσεων που στόχο θα έχουν την ενημέρωση και την προώθηση νέων μορφών τέχνης που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες (στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, κτλ). Οι δράσεις αυτές θα ανακοινώνονται μέσω του κόμβου του netodyssey.gr καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Eναρκτήρια δράση σε αυτήν την πρώτη περίοδο διεξαγωγής του NetOdyssey είναι ένας Διεθνής Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ψηφιοποιημένου Φιλμ και Βίντεο. Με τίτλο και θέμα, Micropolis, ο διαγωνισμός αυτός φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Στοχεύει στην κινητοποίηση όλων όσων ασχολούνται με την τέχνη της κινούμενης εικόνας στην ψηφιοποιημένη μορφή της και να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους σε έναν εικονικό εκθεσιακό μετα-χώρο, που "κατοικεί" στον κυβερνοχώρο.

Ειδικότερα ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, που προσλαμβάνουν την τέχνη και την τεχνολογία ως κάτι ενιαίο. Ο διαγωνισμός Micropolis γεννήθηκε για να αποτελέσει έναν εικονικό εκθεσιακό χώρο - μια πλατφόρμα, μια διαδικτυακή έκθεση που θα επιτρέψει στους νέους καλλιτέχνες να κοινοποιήσουν τη δουλειά τους όχι μόνο στο στενό κύκλο των φίλων τους αλλά στο σύνολο της διαδικτυακής κοινότητας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός Micropolis γίνεται όχημα και θέτει τις βάσεις για τη χαρτογράφηση ενός χώρου που στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί πλήρως. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψηφιακής δημιουργίας ή της προαγωγής της.

Η αρχή έγινε ήδη κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης του Micropolis. Για πρώτη φορά φορείς, όπως το Bios, ο Φούρνος, το Ecofilms, το VideoDance, το Athens VideoArt Festival, η Πλατφόρμα, το Δίκτυο Οπτικοακουστικής Παιδείας, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου της Αθήνας και η ArtBox Arts Management, συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τραπέζι και ξεκίνησαν να συνεργάζονται υπό την ομπρέλα του ΟΠΕΠ. Οι φορείς αυτοί είναι οι πρώτοι εταίροι αυτού του νέου δικτύου που επιτέλους ξεκίνησε να κτίζεται. Παράλληλα, στην προσπάθεια στρατεύονται και άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο Γιάννης Νένες και ο Nikko Πατρελάκης, που συνεισφέρουν με τη δική τους γνώση και εμπειρία.

Το πού θα οδηγήσει αυτή η περιπέτεια πρόκειται να το διαπιστώσουμε έως τις 20 Ιανουαρίου 2006, όταν κλείνει και επίσημα ο διαγωνισμός, Τι θέλουν οι διοργανωτές από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες; Να δούμε τη δουλειά τους, να την αξιολογήσουμε και αν πληροί τις προϋποθέσεις να το "ανεβάσουμε" online, ώστε εκτός από την κριτική επιτροπή να το κρίνουν και οι επισκέπτες του νέου site που δημιουργήσαμε. Τι έχουν να κερδίσουν; Πολλά και σημαντικά αλλά κυρίως την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με την κριτική ματιά του κόσμου που θα δει τη δουλειά τους. Επιπλέον... ποιος ξέρει; Μπορεί ένα από τα βραβεία μας να είναι ήδη δικό τους!


http://www.cultureguide.gr/events/detai ... 75&catA=15
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Δημοσίευσηαπό AMANDA » Κυρ Σεπ 04, 2005 1:46 pm

Μεγάλος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Αν οι σκέψεις, οι εμπειρίες, οι ιδέες σας μπορούν να αποτυπωθούν με λέξεις ή εικόνες, να γίνουν ιστορίες και να μείνουν για πάντα ζωντανές, σας δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.
Λάβετε μέρος στο Μεγάλο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώνουν ο εκδοτικός οίκος ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ σε συνεργασία με την εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:
* Μυθιστόρημα
* Δοκίμιο - Μελέτη
* Βιογραφία
* Νεανικό μυθιστόρημα
* Παιδικές ιστορίες
* Παραμύθια
* Παιδαγωγικά, διδακτικά, επιμορφωτικά κείμενα
* Εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Τα έργα που θα προκριθούν και βραβευτούν θα εκδοθούν από τον εκδοτικό οίκο ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό δεν μπορεί να είναι ηλικίας πέραν των πενήντα έξι (56) χρονών.
2. Τα κείμενα και τα έργα εικονογράφησης των διαγωνιζομένων πρέπει να είναι πρωτότυπα πνευματικά έργα αυτών, τα οποία να μην έχουν ποτέ στο παρελθόν δημοσιευτεί με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο. Οι διαγωνιζόμενοι φέρουν την ευθύνη της υπογραφής τους.
3. Κάθε αποστελλόμενο κείμενο, όσον αφορά το διαγωνισμό των συγγραφέων, θα πρέπει να είναι γραμμένο με γραφομηχανή ή Η/Υ.
4. Κάθε αποστελλόμενο κείμενο ή έργο εικονογράφησης θα πρέπει να είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σελίδας.
5. Όλες οι σελίδες κάθε κειμένου ή έργου εικονογράφησης θα είναι αριθμημένες από το διαγωνιζόμενο συγγραφέα ή εικονογράφο και θα φέρουν τη μονογραφή του συγγραφέα ή εικονογράφου.
6. Στο πίσω μέρος κάθε αποστελλόμενου κειμένου ή έργου εικονογράφησης θα αναγράφετε το όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου συγγραφέα ή εικονογράφου και η κατηγορία στην οποία διαγωνίζεται.
7. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ένα ή περισσότερα βιβλίο ή έργα εικονογράφησης.
8. Τα κείμενα και τα έργα εικονογράφησης που θα αποσταλούν δεν επιστρέφονται.
9. Ο εκδοτικός οίκος ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ έχει το δικαίωμα να εκδώσει οποιοδήποτε ή όλα τα κείμενα-βιβλία και τις εικονογραφήσεις που θα βραβευτούν δυνάμει εκδοτικών συμβάσεων που θα υπογραφούν με τους νικητές-συγγραφείς και εικονογράφους του διαγωνισμού με όρους σύμφωνους προς τα οριζόμενα από το νόμο 2121.1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
10. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εκδοτικού οίκου ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ το δικαίωμα αλλαγής ή τροποποίησης του τίτλου κάθε βιβλίου ή κάθε εικονογράφησης. Είναι αυτονόητο, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει σε συνεργασία και συνεννόηση με το συγγραφέα ή εικονογράφο, εφόσον συμφωνεί με τους ειδικούς όρους της σύμβασης.
11. Η απόφαση-επιλογή των νικητών του διαγωνισμού από την κριτική επιτροπή θα είναι οριστική και αμετάκλητη, χωρίς δυνατότητα-δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης από οποιονδήποτε υποψήφιο-διαγωνιζόμενο.
12. Τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2005, τα ονόματα δε των νικητών θα ανακοινωθούν από την εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ τρεις (3) μήνες μετά τη λήξη της ημερομηνίας συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Τα κείμενα-βιβλία ή εικονογραφήσεις πρέπει να σταλούν στη διεύθυνση:
Γ. Παπανδρέου 1
166 73 Βούλα
Με την ένδειξη στο φάκελο αποστολής ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Ως ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που θα αναγράφεται στην ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου.

Η ανακοίνωση είναι από την εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ και έχει και Δελτίο Συμμετοχής όπου ο διαγωνιζόμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του και υπογράφει ότι αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού
AMANDA
new member
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 07, 2005 3:56 pm


Επιστροφή στο δελτία τύπου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες

cron