δελτία τύπου

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΟΛΟ ΖΩΝΤΑΝΙΑ 4-7 ΜΑΙΟΥ

δελτία τύπου και ανακοινώσεις για πολιτιστικά και άλλα γεγονότα... (μόνο για ανάγνωση)

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΟΛΟ ΖΩΝΤΑΝΙΑ 4-7 ΜΑΙΟΥ

Δημοσίευσηαπό feelgood » Τρί Απρ 18, 2006 11:08 am

Πλήθος συνάξεων, πορειών, πάρτυ, κινητοποιήσεων, προβληματισμού σε πλήθος κόσμου με διαφορετικές αντιλήψεις σε πολλά ταυτόχρονα μέρη.

Ενόψει του 4ου Ευρωπαικού Κοινωνικού Φόρουμ συμβαίνουν στην Αθήνα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα στο πλαίσιο του ΕΚΦ, πέριξ αυτού αλλά κι έξω από αυτό.

Συγκέντρωσα ότι υλικό μπορούσα και τα προτείνω από πάνω προς τα κάτω με τη μορφή σπουδαιοτητας που εγώ δίνω και που είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ υποκειμενική. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας συμπληρώσει τη λίστα.

-----------------------------------------------------------------------
1.

Autonomous playground!
Ομάδα Virus
Αθήνα 4-7 Μάη


Εικόνα


Ένας αυτόνομος χώρος στη διάρκεια του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ Αθήνα 4-7 Μάη

Την ερχόμενη άνοιξη, θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Χιλιάδες (ίσως και δεκάδες χιλιάδες) άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, από έναν ολόκληρο γαλαξία κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων, θα συναντηθούν στην πόλη μας για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να επεκτείνουν υπάρχοντα ή και να δημιουργήσουν νέα δίκτυα αντίστασης και δημιουργίας.


Οι συναντήσεις αυτές γεννήθηκαν από την έκρηξη του λεγόμενου «κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης»: ο πλούτος, η μαζικότητα και η πολυμορφία που τις χαρακτηρίζει, πηγάζουν από εκεί. Όντας και εμείς σαν συλλογικότητα «παιδιά» του κινήματος αυτού, συμμετείχαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις. Στη Φλωρεντία, στο Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και σε άλλες πανευρωπαϊκές κινηματικές συνευρέσεις (όπως το People’s Global Action στο Βελιγράδι, το καλοκαίρι το 2004), ανακαλύψαμε πως –παρόλη την απόσταση – μας ενώνουν πολλά με συλλογικότητες και ανθρώπους από άλλες χώρες. Πήραμε ιδέες και έμπνευση, γνωρίσαμε νέες απόψεις και πρακτικές, μεταδώσαμε και εμείς την δική μας εμπειρία. Δημιουργήσαμε επαφές που έχουν ήδη καρποφορήσει, και στο μέλλον ίσως ακόμη περισσότερο. Κατεβήκαμε μαζί στους δρόμους, δράσαμε, παίξαμε και χαρήκαμε σαν ένα πλήθος χωρίς σύνορα.

Στην ερχόμενη συνάντηση της Αθήνας, βλέπουμε την καλύτερη αφορμή για να διευρύνουμε και να εμπλουτίσουμε τις σχέσεις αυτές. Καθώς το γεγονός θα διοργανωθεί στην πόλη μας, πρέπει και θέλουμε με χαρά να επωμιστούμε τις πρακτικές ευθύνες για κάτι τέτοιο, να ανταποδώσουμε τον κόπο και την φιλοξενία των προηγούμενων συνευρέσεων. Και θέλουμε να το κάνουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες και ανθρώπους από την Ελλάδα που θέλουν να εμπλακούν σε μια παραγωγική και χαρούμενη συνεύρεση, όσμωση, δικτύωση…σε μια μεγάλη κινηματική παιδική χαρά!

Καλά τα λέτε, αλλά πως θα το κάνουμε; Και τι σημαίνει αυτόνομος χώρος;

Η εμπειρία μας από τα τρία προηγούμενα, λέει ότι τα Ευρωπαϊκά Φόρουμ είναι γιγάντιες διοργανώσεις, με πολλά διαφορετικά επίπεδα και «ατζέντες». Στις μέρες που διαρκούν, συμμετέχουν, δρουν (και αλληλεπιδρούν) άνθρωποι που ταξίδεψαν ακόμα και μόνοι τους από την άλλη άκρη της Ευρώπης αλλά και αντιπρόσωποι εργατικών συνδικάτων, τοπικές συλλογικότητες αλλά και ολόκληρα πολιτικά κόμματα, μικρά πειραματικά δίκτυα αλλά και οργανώσεις με δεκάδες χιλιάδες μέλη. Όλοι/ες ταυτόχρονα, αλλά με διαφορετικές λογικές, επιδιώξεις και κλίμακες. Συνεπώς και οργανωτικές ανάγκες.

Θέλουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του κινηματικού γαλαξία, αλλά με τον τρόπο που επιλέγουμε οι ίδιες να οργανωνόμαστε και να συσχετιζόμαστε. Να διαμορφώσουμε με τα σώματά μας, την ατμόσφαιρα και την υλικότητα του χώρου που θα φιλοξενήσει τον κόσμο με το οποίο μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να βρεθούμε: συλλογικότητες και ανθρώπους που βασίζουν την δράση τους στην αμεσότητα, τόσο στην πολιτική τους παρέμβαση (άμεση δράση, ακτιβισμός), όσο και στην φιλοσοφία περί κοινωνικής αλλαγής (ο κόσμος δεν θα αλλάξει μετά την επανάσταση, αλλά τον αλλάζουμε καθημερινά, τώρα και γύρω μας). Που παλεύουν να χτίσουν συλλογικές διαδικασίες οριζόντιες, συναινετικές και συντροφικές, που αναγνωρίζουν τους υπάρχοντες διαχωρισμούς του φύλου, της σεξουαλικότητας, της ηλικίας, της εθνικότητας και προσπαθούν να τους γκρεμίσουν. Που δεν έχουν έτοιμες λύσεις και σταθερές πολιτικές ατζέντες, αλλά πειραματίζονται με τα μάτια ανοιχτά στην πραγματικότητα. Που αντιμετωπίζουν όλη την κοινωνία σαν πιθανό συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή των πρακτικών τους, όχι σαν το «άλλο» που πρέπει να πειστεί.

υτός ο κόσμος υπάρχει στο κίνημα και θέλει και τον δικό του χώρο. Όχι για να κλειστεί στο καβούκι του, ούτε για να καταγγείλει κανέναν. Για να συζητήσει, να συσχετιστεί και να δικτυωθεί με τους δικούς του όρους, να οσμωθεί με τα υπόλοιπα επίπεδα του κινήματος ισότιμα. Πολλές συλλογικότητες, σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν μπορούν και δεν θέλουν να εμπλακούν σε κεντρικές – και συχνά γραφειοκρατικές – διαδικασίες. Οι πιο ριζοσπαστικές και «καινοφανείς» απόψεις συχνά περιθωριοποιούνται μέσα από τις δομές αυτές. Όσο παράλογο θα ήταν να ζητούσαμε η κεντρική δομή του φόρουμ να λάμβανε οργανωτικές αποφάσεις με τη συναίνεση 40.000 ανθρώπων, άλλο τόσο αδύνατο είναι να οργανωθεί ο χώρος που περιγράψαμε μέσα από τις κεντρικές διαδικασίες του φόρουμ. Αυτή η ανάγκη έχει εκφραστεί και στα τρία προηγούμενα φόρουμ, με τη δημιουργία πολλών αυτόνομων χώρων. Ήμασταν στο EuroHub της Φλωρεντίας, στο Glad του Παρισιού, στους αυτόνομους χώρους του Λονδίνου, ήμασταν και σε μεγάλα σεμινάρια και κεντρικές εκδηλώσεις των Φόρουμ αυτών. Και πήραμε κάτι από όλα.

Έναν τέτοιο αυτόνομο χώρο προτείνουμε λοιπόν. Αυτοοργανωμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας, ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις. Μικρής κλίμακας και άμεσης συμμετοχής, για να μιλήσουμε ελεύθερα για τις εμπειρίες από τη δράση μας, για αυτά που μας ενθουσιάζουν και αυτά που μας δυσκολεύουν. Και σας καλούμε να τον διαμορφώσουμε μαζί, μακριά από διχαστικές λογικές «μέσα ή έξω». Το «δίλημμα» αυτό δεν μας ενδιαφέρει, μας κινητοποιεί η πιθανότητα μιας ζωντανής και δημιουργικής συνεύρεσης.

Και τι θα έχει το πρόγραμμα?

Ότι τραβάει η όρεξη μας! Το Virus επικεντρώνει κυρίως σε πρακτικές πολιτικής ανυπακοής και άμεσης δράσης, στο σημειολογικό αντάρτικο, στην παρέμβαση στην πόλη, οπότε ανάλογα workshops, συζητήσεις και δράσεις θα διοργανώσουμε στο autonomous playground και με παρόμοιες συλλογικότητες από την Ευρώπη θα επικοινωνήσουμε για να τις προσκαλέσουμε.

Αντίστοιχα, κάθε συλλογικότητα ή άτομο που ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να προτείνει και να οργανώσει πράγματα στον χώρο, με βάση την θεματική στην οποία δραστηριοποιείται. Παρόμοια, μπορεί να κινητοποιήσει ομάδες και άτομα από όλη την Ευρώπη (και την Ελλάδα εννοείται), που πιθανώς έχει επαφές, να συμμετέχουν.

Εντάξει, αφού αυτό είναι ένα κάλεσμα, ας δώσουμε και μια ιδέα του ποιες άλλες θεματικές μας φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες (χωρίς η σειρά να δηλώνει προτεραιότητα και προφανώς χωρίς να μας ενδιαφέρουν μόνο αυτές):

* Εναλλακτική (από-τα-κάτω) πληροφόρηση και επικοινωνία

* Επισφαλής και προσωρινή εργασία

* Φύλο και σεξουαλικότητα

* Κοινωνική, αλληλέγγυα οικονομία

* Η τεχνολογία στα χέρια μας! Ελεύθερο λογισμικό, ψηφιακή πάλη ενάντια στο copyright και τις πατέντες, do-it-yourself κατασκευές.

* Εναλλακτική εκπαίδευση: ελεύθερη διάδοση της γνώσης.

* Δικαίωμα στον αστικό χώρο (ελεύθεροι χώροι, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, ποδήλατο κλπ.)

* Νο Borders, δικαίωμα στην παγκόσμια υπηκοότητα.

* Συμμετοχική, αντιεμπορευματική τέχνη.

Παράλληλα, θα μπορούσαμε να οργανώσουμε συζητήσεις σε θέματα που διατρέχουν όλες τις θεματικές, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ή και γενικότερα «θεωρητικά» ζητήματα.

Πέρα από workshops και συζητήσεις, θα ήταν πολύ ωραία να υπήρχαν μόνιμες εκθέσεις, προβολές, μπαρ και συλλογική κουζίνα. Επίσης να κάναμε όλοι/ες μαζί κάποιες παρεμβάσεις – δράσεις στην πόλη. Και φυσικά, κάθε βράδι πάρτι!

Ομάδα Virus-----------------------------------------------------------------------

2.

4o Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ
Αθήνα - Ελλάδα 4-7 Μαΐου 2006


ΕικόναΧώρος διεξαγωγής: hellinikoncomplex
Εγκαταστάσεις Μπάσκετ-Ξιφασκίας
δίπλα ακριβώς στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ θα γίνει το 2006 στην Αθήνα-Ελλάδα στις 4,5,6 και 7 Μαΐου. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ είναι ένας από τους κορυφαίους σταθμούς του κινήματος του Σιάτλ και της Γένοβα, του κινήματος ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τον πόλεμο, την απορύθμιση της εργασίας και τη φτώχεια, την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και το σεξισμό, τον ρατσισμό και την απειλή της άκρας δεξιάς.

Δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές πήραν μέρος στο 1ο, 2ο και το 3ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που έγιναν στη Φλωρεντία (2002), το Παρίσι (2003) και το Λονδίνο (2004). Το ίδιο θα γίνει τον Μάη του 2006: χιλιάδες αγωνιστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα συναντηθούν στην Αθήνα για να συζητήσουν για την προοπτική του «κινήματος των κινημάτων», να ανταλλάξουν εμπειρίες από τους αγώνες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, να οργανώσουν δίκτυα συντονισμού και αλληλεγγύης.

Βρεθήκαμε μαζί στις διεθνείς διαδηλώσεις κατά των G-8, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Πράγα, την Γένοβα, στο Εβιάν, στις πολιορκίες των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, στην Θεσσαλονίκη, την Νίκαια, την Σεβίλλη, τις Βρυξέλλες, στα μεγαλειώδη αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 15 Φλεβάρη 2003, στα μαζικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, στους πανεργατικούς αγώνες υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και υγείας, στους αγώνες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στους αγώνες κατά των τρομονόμων και της καταστολής.

Η ελπίδα μας είναι σήμερα πιο δυνατή ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη.

Σας περιμένουμε, όλους και όλες, στην Αθήνα τον Μάη του 2006, στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 - 5288022 και στο info@athens.fse-esf.org

Χώρος διεξαγωγής: hellinikoncomplex
Εγκαταστάσεις Μπάσκετ-Ξιφασκίας
δίπλα ακριβώς στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

website: http://athens.fse-esf.org/
e-mail: info@athens.fse-esf.org
-----------------------------------------------------------------------
3.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ:
LEGALISE CANNABIS PROTESTIVALΕικόνα

5, 6 & 7 Μάη 2006

Τριήμερο εκδηλώσεων για δίκαιες, ανθρώπινες & αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών»

Πρώην Ιππόδρομος (Συγγρού & Ποσειδώνος)

Σε μια συμβολική δράση επανάκτησης του δημόσιου χώρου…
Από το βράδυ (10μ.μ.) της Παρασκευής 5 Μάη μέχρι το βράδυ της Κυριακής 7 Μάη ελάτε να δημιουργήσουμε μια εφήμερη, πολύχρωμη γιορτή- πολιτική δράση για την αποενοχοποίηση της Κάνναβης και την αποποινικοποίηση των ατομικών ελευθεριών.

Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις και απεξαρτηθείτε από την παρανομία και την εγκληματικότητα… για δίκαιες, ανθρώπινες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών».

Μια γιορτή για τις ατομικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την συνύπαρξη. Non-stop μουσική, ουσιαστική πληροφόρηση και αυτόνομη δράση.

Ελάτε να μάθουμε για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τη Κάνναβη και να διεκδικήσουμε χορεύοντας τον εξανθρωπισμό της ελληνικής πολιτικής περί «ναρκωτικών»

Και δεν είμαστε μόνοι… Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 180 πόλεις το 2005- http://members.fortunecity.com/multi19/ ... htm#europe βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του «χρήστη» από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Εμφανίζονται περισσότερα από 30 συγκροτήματα, καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και music selectors > One Drop fwd, Professor Skank, Locomondo, Atiko Minus, Paragga Sound System, Αντίξοες Παραγωγές, Go Over 1000, Direct Connection, Boogie Base, White Noise Discipline, Αέρα Πατέρα, Κακό Συναπάντημα, The Dive, No Way Out, Echo Tatoo, Kilimantzaro, Ειρήσθω εν παρόδω, Figment- Insense, Iraklis Mindphaser, Doc, DJ Nikitas, Dimitris Nats, FUNXION, DURA, Lee Sergic (NL), Kostas Flying Agaric, Har-monez, Anna Mystic, THC Soundsystem, Rastayouth, Skitlab, Mistaoperator, Selah, Mashdown, WhoAmI, Reeko, A.H2O, Rental, Chris, Highpno, Crystal Zero, Raman

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΡΩΜΕΝΑ > Circus City Project by Lazy Dayz > Ομάδες Κρουστών > Workshops: yoga, reiki, tai chi, shiatsu > Ομάδα Θεάτρου Nosotros: Dario Fo «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι πιο γλυκιά» > Ομάδες αυτοσχεδιαστικού θεάτρου > SELI KANU Modern African Dance Assembly > Stonerball Cannabis Cup > Projections by Global Eye Academy (London Void Network) & Void Optical Art Lab > Έκθεση Comic Album Freak Brothers, Έκθεση έργων του YORGOS K.: επιλογές από το άλμπουμ SinPapeles (”χωρίς χαρτάκια”) με πρωτότυπα κανναβικά κόμικς από την Ισπανία και αντιαπαγορευτικών εικονογραφήσεων από το περιοδικό Cañamo, έκθεση χειροτεχνημάτων που έχουν σχέση με τη Κάνναβη, προβολές ντοκιμαντέρ

Ενημερωτικά (και άλλα) περίπτερα > ΕΛΕΥ.ΣΥΝ.Α., Οικολόγοι Πράσινοι, Alegre Grow Shop, Cannabishop, Γαλέρα, Έκθεση βιβλίων-περιοδικών-comic, παζάρι…

BAR and slow food > Mystic Pizza, Προϊόντα Κάνναβης (μπίρα, τσάι), Έκθεση και διάθεση βιολογικών προϊόντων, Φρούτα και χυμοί, Μέλια και βότανα, chai shop, μπίρες και αλκοολούχα

Ο χώρος του φεστιβάλ προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση (free camping)!

Το φεστιβάλ είναι αυτοδιαχειριζόμενο (και στην καθαριότητα), με ελεύθερη είσοδο.

Ακόμα καπνίζεις στο σκοτάδι; Don’t just burn it, learn it!

Supported by> Hλιόσποροι, κενό δίκτυο, ΕΛΕΥ.ΣΥΝ.Α., Οικολόγοι Πράσινοι, Alegre Grow Shop, Mystic Pizza, Natural High, Rastavibe, 1 STEP FORWARD

websites:
http://www.iliosporoi.gr
http://www.voidnetworksociety.net
-----------------------------------------------------------------------

4.

Ελευθεριακό Αναρχικό Αντιεξουσιαστικό Φόρουμ

Στις 4-5-6 και 7 Μάη διοργανώνουμε στην Αθήνα, (Ε.Μ.Π. - κτίριο Γκίνη) Ελευθεριακό Αναρχικό Αντιεξουσιαστικό Φόρουμ προτάσσοντας τα παρακάτω σημεία:


Εικόνα

Συνολική άρνηση του Καπιταλισμού και του Κράτους ως μορφών βίαιης και επιβεβλημένης οργάνωσης της κοινωνίας που ευθύνονται για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της ανθρωπότητας καθώς και για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Ο Καπιταλισμός και το Κράτος διεξάγουν σήμερα τον λεγόμενο “αντι”τρομοκρατικό πόλεμο σπέρνοντας το θάνατο, επιβάλλοντας τη στρατιωτική κατοχή, χτίζοντας στρατόπεδα βασανιστηρίων και εντείνοντας τη λεηλασία στην καπιταλιστική περιφέρεια. Ευθύνονται για τις δολοφονίες και τους διωγμούς προσφύγων και μεταναστών. Για την άγρια οικονομική εκμετάλλευση, για την προσπάθεια επιβολής του μιλιταρισμού πάνω στην κοινωνία, για την καταστολή και τον έλεγχο σε βάρος όσων αγωνίζονται και γενικότερα των καταπιεσμένων στις δυτικές μητροπόλεις. Για τον αποκλεισμό των εκμεταλλευόμενων από τα αγαθά που παράγουν και τον υποβιβασμό των ανθρώπων σε εμπορεύματα που η διαχείρισή τους εντάσσεται στους νόμους της αγοράς.

Απέναντι στον Καπιταλισμό και το Κράτος προτάσσουμε τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς αγώνες ενάντια σε κάθε πολιτική υποκατάσταση/διαμεσολάβηση τους και ενάντια σε κάθε μορφή συναίνεσης στην κυριαρχία. Αρνούμαστε κάθε μορφή ιεραρχίας, εξουσίας, επιβολής, κυριαρχίας και ηγεμονισμού, είτε ως μέσα καθυπόταξης τής κοινωνίας γενικά είτε ως μέσα χειραγώγησης των κοινωνικών αγώνων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής ιδεολόγημα όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο εθνικισμός που λειτουργούν ως μέσα αναπαραγωγής του Κράτους και του Καπιταλισμού κατασκευάζοντας πλαστούς διαχωρισμούς, και προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ισότητας και απελευθέρωσης των ανθρώπων, χωρίς τάξεις και κράτη, χωρίς φυλακές και σύνορα, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

website: http://www.libertariananarchistforum.com/main.htm


Να προσθέσω εδώ κι αυτή την ανακοίνωση το οποίο με νεώτερες πληροφορίες έμαθα πως θα γίνει και αυτή στο πολυτεχνείο-----------------------------------------------------------------------

5


Συνάντηση των αυτόνομων χώρων 4-7 Μάη


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ… ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 4-7 ΜΑΗ ΤΟΥ 2006.

Το Ευρωπαικό Κοινωνικό Φόρουμ (ΕΚΦ) ανά δύο χρόνια πραγματοποιεί συνέδριο, κάθε φορά σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης. Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι οι κατευθύνσεις δράσης που θα ακολουθήσει το ΕΚΦ μέχρι την επόμενη συνάντηση του και αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για το ίδιο. Το επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα τον Μάη του 2006.

Η συγκεκριμένη συνάντηση προγραμματίζεται στην καρδιά μιας εποχής όπου η φτώχεια και ο εργασιακος μεσαίωνας, οι πόλεμοι και η καταστολή αποτελούν την αναμφισβήτητη νέα πραγματικότητα.

Η Ευρώπη φρούριο θωρακίζεται και μεταμορφώνεται σ’ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που βάζει στο στόχαστρο ακόμα και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Κατεβάζει το προσωπείο της δημοκρατίας και εμφανίζει το πραγματικό της πρόσωπο, της βαρβαρότητας, της ανελευθερίας και της κρατικής τρομοκρατίας.

Στον ελλαδικό χώρο οι γενικές κατευθύνσεις και η σκληρή επίθεση των αφεντικών εφαρμόζονται χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Η πρόσφατη απελευθέρωση του ωραρίου, η ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου αποτελούν ένα μικρό κομμάτι αυτής της επίθεσης καθώς έρχονται κι άλλες. Κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τους ολυμπιακούς αγώνες, ο εθνικισμός (βλ. μαζικά πογκρόμ σε μετανάστες, euro, κτλ), η ανεργία και η γενικευμένη καταστολή (βλ. συλλήψεις αγωνιστών, τρομονόμοι, ecelon, αστυνομοκρατία κτλ), ραγίζουν την ψεύτικη κοινωνική βιτρίνα της δημοκρατίας.

Σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποίησε το ΕΚΦ (Φλωρεντία, Παρίσι, Λονδίνο) και με ευθύνη κυρίως ομάδων, συλλογικοτήτων κλπ που κινούνταν σε άλλα δίκτυα κυρίως το PGA (People’s Global Action), καθώς και από αναρχοσυνδικαλιστές (βλ. Παρίσι), πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις παράλληλα.

Αυτές οι συναντήσεις έγιναν παράλληλα με τις εργασίες του Φόρουμ γιατί εκτός από το αυτονόητο γεγονός ότι για πολύ κόσμο αποτελούσε διευκόλυνση στη μεταφορά του από κάθε χώρα (πιο φτηνός τρόπος μετάβασης, εισιτήρια), αποτελούσε και μια πολιτική επιλογή για τους εξής λόγους: α)Αυτές οι παράλληλες συναντήσεις αποτελούν μια πολιτική επιλογή ενός κόσμου που αναζητά διαφορετικές διαδικασίες. Ξεκάθαρα αντιιεραρχικές και ανοιχτές για τον καθένα, καθώς και με ξεκάθαρη αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και προοπτική. β)Τέτοιες συναντήσεις αποτελούν έναν κόμβο επικοινωνίας του αντικαπιταλιστικού κινήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. γ)Δυνατότητα καλύτερης απεύθυνσης στην κοινωνία και σε κόσμο που συμμετέχει στο Φόρουμ. δ)Καμία λογική αποκλεισμού συλλογικοτήτων εφόσον θεωρούν τον εαυτό τους μέσα στις γενικές κατευθύνσεις της συνάντησης.

Όσοι καλούμε μια τέτοια συνάντηση στην Αθήνα τον ερχόμενο Μάϊο με βάση και τα παραπάνω ξέρουμε ότι αυτή η πρόταση δράσης δεν αποτελεί μια καινοτομία, αλλά τη συνέχεια της επικοινωνίας των αυτόνομων χώρων καθώς και μιας διαφορετικής επιλογής. Οι στόχοι μας δεν κινούνται σε μια αντι-φόρουμ διάσταση, αλλά σε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων, της πρακτικής και των πολιτικών διαδικασιών. Γι’αυτούς ακριβώς τους λόγους γεννιέται η ανάγκη για την πολιτική αυτοτέλεια και την διαφορετικότητα σε σχέση με το Φόρουμ.

Καλούμε κάθε αυτόνομη, αντικαπιταλιστική, αντιιεραρχική συλλογικότητα να πάρει μέρος στη συνδιαμόρφωση και συνδιοργάνωση μιας συνάντησης που θα οριοθετεί τον εαυτό της απέναντι στη μιζέρια των κομμάτων, της ιεραρχίας, των κλειστών διαδικασιών. Μια συνάντηση με οριζόντια οργάνωση δίχως αντιπροσώπους, μα πλήρη αυτονομία, σεβασμό και αλληλεγγύη σε κάθε συλλογικότητα.

Δεν αναζητούμε μέσα σε μια τέτοια συνάντηση ενιαίες πολιτικές κατευθύνσεις και στόχους, παρ’όλ’αυτά καλούμε την συνάντηση με βάση τα παρακάτω πέντε σημεία (χωρίς να σημαίνει πως δεν παραμένουν ανοιχτά προς συζήτηση):

1)Ξεκάθαρη απόρριψη του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, όλων των εμπορικών συμφωνιών, ιδρυμάτων, των κυβερνήσεων και όλων αυτών που προωθούν τις καπιταλιστικές επιλογές.

2)Ξεκάθαρη απόρριψη όλων των μορφών εκμεταλλευτικών συστημάτων, κοινωνικής και ταξικής ανισότητας ότι συμπεριλαμβάνεται και δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά (π.χ. ρατσισμός, πατριαρχία, θρησκευτικός φονταμενταλισμός, σεξισμός). Πιστεύουμε στην πλήρη ισότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη όλων των ανθρώπινων υπάρξεων.

3)Αρνούμαστε κάθε διάλογο με κρατικούς, καπιταλιστικούς φορείς και ενώσεις και ειδικότερα αυτές που πιστεύουν ο μόνος αρμόδιος να κάνει πολιτική είναι η εξουσία.

4)Κάλεσμα σε άμεση δράση και κοινωνική ανυπακοή, υποστηριξη των αγώνων του αντικαπιταλιστικού κινήματος και σε ότι προωθεί την τοπική και διεθνή αντίσταση ενάντια στις πολυεθνικές και τον καπιταλισμό.

5)Φιλοσοφία οργάνωσης βασισμένη στην αποκέντρωση και την αυτονομία. Αμφισβητούμε και απορρίπτουμε κάθε μορφή ιεραρχίας θεσμικής ή άτυπης. Υποστηρίζουμε την άμεση δημοκρατία και τις αντιιεραρχικές κατευθύνσεις.

website: http://www.freewebs.com/autonomousaction/
-----------------------------------------------------------------------

τέλος να προσθέσω πως παίζει κι ενα ακόμα αντι-Φορουμ στο Πάντειο διοργανωμένο με αριστεριστικές ομάδες αλλά δεν έχω περισσότερα στοιχεία

ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ???
...
Άβαταρ μέλους
feelgood
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 529
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 21, 2004 11:46 am
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό feelgood » Πέμ Απρ 27, 2006 4:39 pm

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
στα πλαίσια της αντικαπιταλιστικης αντιιμπεριαλιστικης συναντησης
(αριστεριστες) στην ΠΑΝΤΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ

21.00 Θεατρική παράσταση από Τουρκία «Ο κύκλος με την κιμωλία»

22.00 Πολιτικό και ρεμπέτικο τραγούδι από Ελλάδα και Τουρκία (μουσική ομάδα 18 ΑΝΩ, Ζιόβας, ΥOROUM)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΙΟΥ

21.30 Θέατρο σκιών του Γιάννη Χαντζή

22.00 Ροκ συναυλία με Διάφανα Κρίνα, Meanies Jeanies, Subtle


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ

Πρωινό κουκλοθέατρο σε ειδικό ανοιχτό χώρο για τα μικρά παιδιά

Απόγευμα στην πορεία μετά την πορεία και πριν την συναυλία συγκρότημα κρουστών με αυτοσχεδιασμούς

22.00 Hip-Hop συναυλία Active Member, Anti-Terra

οι συναυλιες θα αυτοδιοργανωθουν απο τις ιδιες τις μπαντες
...
Άβαταρ μέλους
feelgood
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 529
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 21, 2004 11:46 am
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό feelgood » Τετ Μάιος 03, 2006 10:29 am

Μουσικό Πρόγραμμα στο πλαισιο του 4ου ΕΚΦ
------------------------------------------------------

Τετάρτη 3/5,
Πλατεία Κοτζιά, ώρα 19.00

Βασίλης Βασιλάτος / Ιστορίες για Κρουστά – Τσιγγάνικη Ορχήστρα – Σόλης Μπαρκής – Λάμια Μπεντίουι - Σαββίνα Γιαννάτου- Παντελής Θαλασσινός– Γιάννης Νικολάου - Θέρος –Mode Plagal -Μάρθα Φριτζίλα– Νίκος Ζιώγαλας– Φοίβος Δεληβοριάς – Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Στο χώρο του 4ου Ε.Κ.Φ.:
Πέμπτη, 4/5

Σκηνή 1
Έναρξη 21.00
Space star lovers, Sunny Μπαλτζή, Mikro , Chicks on Speed

Σκηνή 2
Έναρξη 21.00
SKAB LEVER, Low gravity , Barricade, Τσοπάνα RAVE, Bocomolech, Deus X Machina, Σπυριδούλα , Πουλικάκος

Σκηνή 3
Έναρξη 13.00
Enra Mertens, Νικολέττα Αναστασίου και ΜΕΛΩΔΟI, ΩΨΧ, Έκπτωτοι ʼγγελοι, 7bo4, 3η Εποχή, GO OVER 1000, 4 wheel overdrive, Los tres, Κολλημένοι, Fingers, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Παντελής Ραβδάς, ʼγγελος Αγγέλου, Γ. Χαρούλης, Καλλιόπη Βέτα, Τρίφωνο, Μακρινά Ξαδέρφια-Λήδα, Σύννεφα με Παντελόνια, Sugar Galore, Locomondo, out of the blue

Παρασκευή, 5/5
Σκηνή 1
13.00-14.30
Vardiya, grup yorum
Έναρξη 20.45
Bainak , Earthbound, Les Οngles Noirs, Amparanoia, Racid Taha

Σκηνή 2
Έναρξη 21.00
Κάρμα, Κτίριο 2, Feeling guilty, Sunrise Plasma, Πλέγμα, Αμάγαλμα, Evolution, Pulse

Σκηνή 3
13.00-14.30
Doina Aiudului / Melodis, jafra
Έναρξη 21.00
700 machines, Αντιπαραθέσεις, SURFIN DED, Έλιτρον, Wish upon a star, the step fathers, Bad mathematics, Αέρα Πατέρα

Σάββατο, 6/5
Σκηνή 1
Έναρξη 20.40
Motivo 4, Magic de spell, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μ. Δημητριάδη, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Empty, Ενδελέχεια, Παυλος Παυλίδης & the b movies, Διάφανα Κρίνα

Σκηνή 2
Έναρξη 20.00
Γραμμικοί ʼλφα, Υπόθεση Χ, Ηλίας Αναστασοπουλος, Pixels, Zebra tracks, Isolated, delightfull, Mono.Τone, electree, Ouzo the band, DJ Sets

Σκηνή 3
Έναρξη 20.00
Τρεις Ευχές, Ορθολογιστές, TE VER 8E, So adictive, Στοίχημα, Σκάγια, Happy dog project, Glantestinos, Funky Filtra, Funkollectiv, De Traces, Jumbo Kenya

...
Άβαταρ μέλους
feelgood
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 529
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 21, 2004 11:46 am
Τοποθεσία: Athens


Επιστροφή στο δελτία τύπου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron