δελτία τύπου

Γράψτε κι εσείς ένα διήγημα...

δελτία τύπου και ανακοινώσεις για πολιτιστικά και άλλα γεγονότα... (μόνο για ανάγνωση)

Γράψτε κι εσείς ένα διήγημα...

Δημοσίευσηαπό Nana » Τρί Οκτ 23, 2007 1:41 pm

Συλλογή διηγημάτων

Το πολιτιστικό περιοδικό του Δήμου Μοσχάτου, «Ξυπεταιών», για τις ανάγκες του εορταστικού τεύχους του –κυκλοφορεί τους μήνες Δεκέμβριο-Ιανουάριο- πρόκειται να δημοσιεύσει μικρά διηγήματα. Στόχος του, να αποτελέσει ένα όμορφο τεύχος που θα γίνει δωράκι έκπληξη για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για τους θαυμαστές σας, για τους αναγνώστες του.
Η πρόσκληση συμμετοχής στην προσπάθεια είναι ανοιχτή σε όλους. Υπάρχουν βέβαια, οι κάτωθι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν:

Το διήγημα…
 δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2,5 δακτυλογραφημένες σελίδες του word (περίπου 1500 λέξεις), με γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος 12.

 έχει ελεύθερο θέμα. Δεν πρέπει απαραίτητα να έχει θέμα γιορτινό-Χριστουγεννιάτικο

 πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή (είτε μέσω email, είτε σε δισκέτα/CD). Σε αντίθετη περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με την αρχισυντάκτρια (Θεανώ Κανελλίδου, τηλ 210 9412853, πρωινές ώρες)

 υποβάλλεται είτε ταχυδρομικώς (σε CDROM ή δισκέτα) στη διεύθυνση «Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 και Αγ. Γερασίμου (πρώην Ιθάκης), ΤΚ 183 45, Μοσχάτο», με την ένδειξη: «Για το περιοδικό Ξυπεταιών – Διήγημα», είτε ως συνημμένο αρχείο με email στο xypeteonperiodiko@yahoo.gr (με τίτλο diigima), είτε αυτοπροσώπως στον 3ο όροφο του Δημαρχείου, στο γραφείο Δημάρχου και στην Θεανώ Κανελλίδου, καθημερινά 08.00 – 14.30. Σε κάθε περίπτωση, ο συγγραφέας δεν πρέπει να ξεχνά τα στοιχεία του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Ο συγγραφέας…(δηλαδή εσείς, μην ξεχνιόμαστε)
 μπορεί να γράψει είτε με το αληθινό του όνομα είτε με ψευδώνυμο, αρκεί να στείλει στην αρχισυνταξία τα πραγματικά του στοιχεία, τα οποία και δε θα δημοσιευτούν αν δεν επιθυμεί ο ίδιος

 μπορεί να στείλει όσα διηγήματα θέλει, αρκεί να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν

 αν επιθυμεί να στείλει φωτογραφία ως συνοδευτικό του κειμένου, πρέπει να φροντίσει η φωτογραφία να ανήκει στον ίδιο ή να έχει τη συγκατάθεση του «φωτογράφου» για να τη χρησιμοποιήσει και να μην είναι μέσω ίντερνετ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αρχισυνταξία είναι υπεύθυνη να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό –ή σκίτσο- κατά βούληση.

Γενικότερα…
 Λόγω του περιορισμένου χώρου του περιοδικού, αν τα διηγήματα που σταλούν είναι περισσότερα από τις σελίδες του, η αρχισυνταξία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτά που κρίνει πως ταιριάζουν περισσότερο με το όλο υλικό που έχει συγκεντρωθεί. Όλα τα διηγήματα όμως θα δημοσιευτούν στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού –εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων που τυχόν κριθούν ακατάλληλα για δημοσίευση από τη συντακτική επιτροπή του περιοδικού-, μέσω της σελίδας του Δήμου Μοσχάτου, ώστε να μπορούν να διαβαστούν από το κοινό. Η αρχισυνταξία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάποιο από το υλικό σε επόμενα τεύχη του περιοδικού, με τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα του.

 Η αρχισυνταξία διατηρεί το δικαίωμα επέμβασης στο κείμενο, καθαρά για λόγους επιμέλειας και διόρθωσης τυχών λαθών.

 Τελευταία ημερομηνία αποστολής διηγημάτων ορίζεται η Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007 (για τυχόν παράταση της προθεσμίας, καλείστε να επικοινωνήσετε με την αρχισυντάκτρια).


Περιμένουμε ανυπόμονα την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας και ελπίζουμε να απολαύσετε κι εσείς, όσο κι εμείς, το όμορφο αποτέλεσμα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψει.

Προσωπικά, επιτρέψτε μου να σας ενθαρρύνω να απολαύσετε την όλη προσπάθεια και να γράψετε με την καρδιά σας, χωρίς να φοβάστε τίποτα! Για οτιδήποτε χρειαστείτε, θα με βρείτε πρωινές ώρες (7.30 – 15.00) στο τηλέφωνο 210 9412853.Επίσης, αν επιθυμείτε να δείτε το περιοδικό σε pdf, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα www.dimosmoschatou.gr
Μην καταριέσαι το σκοτάδι. Άναψε ένα κερί!
Nana
new member
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 25, 2003 11:57 am
Τοποθεσία: Μοσχάτο

Επιστροφή στο δελτία τύπου

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron